Stal de Paltzerhoeve:

Verscholen in de bossen van Soestduinen op het Landgoed de Paltz ligt onze exclusieve stal de Paltzerhoeve waar de paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden worden.

De paarden lopen buiten, leven in kuddes en hebben zeer veel bewegingsvrijheid. Het bewegen wordt gestimuleerd doordat de paarden naar de verschillende hooi voerplaatsen kunnen lopen, maar ook naar de drinkplaatsen, ligplekken of beschutting zoeken in de stallen. Deze situatie hebben wij voor de paarden gecreëerd middels het Paddock Paradise systeem.

 

Wij hebben drie kuddes, een warmbloed ruinenkudde, een merrie kudde en een koudbloed ruinen kudde. Iedere kudde loopt op een perceel van ongeveer 2 hectare op een track van 5m breed rond de weide. Deze track is voor een groot gedeelte op natuurlijke wijze verhard en gedeeltelijk zacht zand zodat de paarden ook bij slecht weer en veel regenval voor het grootste gedeelte op droge ondergrond staan/lopen en een gedeelte hebben waar ze in zachte grond kunnen liggen en rollen. Op de track bevinden zich meerdere hooivoerplaatsen zodat de paarden verdeeld van elkaar kunnen eten. Deze hooivoerplaatsen hebben het slowfeet systeem, het hooi zit in grote netten die in frames hangen en deze staan op verharde ondergrond zodat bij de voerplaatsen de paarden altijd op droge ondergrond staan. Tevens zijn er meerdere automatische drinkbakken aanwezig. In iedere kudde staat een grote schuilstal waar de paarden beschutting kunnen zoeken bij slecht weer of juist koel kunnen staan bij hoge temperaturen. In de stallen is bestrating aangebracht zodat de paarden hier altijd op droge ondergrond staan, ook hier hangen hooinetten die bij slecht weer worden gevuld zodat de paarden dan ook in de stallen kunnen eten. De paarden kunnen op de gehele track veel beschutting en schaduw vinden omdat deze volledig omheind is door een bomenrand met royaal over de track hangende takken die een natuurlijk dak bieden.

In de ochtend gaan de paarden vanaf 9.00 tot 12.00 uur op de wei daarna lopen ze in de middag en avond op de track waar dan hooi gevoerd is. Er wordt 1x per dag zeer royaal hooi gevoerd waardoor er tot aan de volgende voerbeurt altijd nog hooi in de netten aanwezig is.

De zadelkamers bevinden zich in blokhutten evenals de kleine maar sfeervolle kantine wat een hele idyllische sfeer geeft. In de kantine staat altijd koffie/thee/soep/chocomel en koekjes klaar als extra service van onze kant. Tussen de blokhutten ligt de royale poetsplaats waar meerdere paarden tegelijk kunnen staan, er zijn plaatsen gecreëerd waar paarden iets meer besloten kunnen staan tussen de blokhutten en plaatsen waar paarden juist iets ruimer kunnen staan. Aan de buitenkant van alle zadelkamers zijn zadelsteunen gemaakt wat de klanten de mogelijkheid biedt eerst hun spullen op te hangen alvorens hun paard te pakken of na het rijden eerst hun paard te kunnen verzorgen en naar de kudde terug te kunnen brengen waarna ze pas hun spullen opbergen. In ieder detail is er met de klant meegedacht.

Voor de poetsplaatsen ligt een hele mooie 20/60m rijbaan met Agterberg bodem, letters en spiegels, deze is omheind door een hoge beukenhaag. In de hoeken van de rijbaan bevinden zich meerdere zitjes voor instructie of bezoekers. Er zijn 2 grote longeerpistes beide 17m doorsnee, 1 piste ligt mooi beschut omheind door dennenbomen, de andere piste ligt ook heel beschut in het bos onder een dak van bladeren van de loofbomen. Zowel rijbaan als longeerpistes zijn altijd te gebruiken ook bij regen en vorst tevens is alles sfeervol verlicht en dus ook in de avond te gebruiken.

Vanaf het terrein rijd je zo de ruiterpaden op de bossen in, er zijn veel uitrijmogelijkheden en binnen 5 min ben je op de unieke Soesterduinen. De korte en de lange duinen, de Lage Vuursche en het gebied Pijnenburgh zijn bijvoorbeeld mooie uitrijmogelijkheden.

Onze stal in opengesteld voor onze klanten vanaf 8.00 uur t/m 22.00 uur 7 dagen per week.

Eigen dierenarts, hoefsmid en instructie is toegestaan. Wij bieden toezicht op de paarden en indien nodig wordt er contact met de eigenaar opgenomen en in overleg een dierenarts geraadpleegd. Onze klanten komen alleen om hun paard te verzorgen en te rijden en indien nodig krachtvoer te geven de verdere zorg wordt door ons gedaan. Er wordt door ons uitgemest, wij voeren zeer goed hooi (geen kuil), wij laten de paarden op de wei en halen ze er weer van af.Het krachtvoer wordt door de eigenaar zelf ingekocht en gegeven als het paard uit de kudde is, hierdoor heeft men de mogelijkheid zelf het eigen voerbeleid bepalen. Er wordt door een grote voerleverancier uit de buurt iedere week bij ons op stal bezorgd, de klant doet zelf de bestelling maar hoeft niet met zakken voer te slepen.  

Voor 11 paarden is er de mogelijkheid om 's nachts in een eigen stal te staan. Deze paarden worden door ons in de ochtend naar de weides gelopen en na 3 uur weidegang naar de eigen paddocks gebracht en eind van de dag weer naar stal gebracht. Deze paarden lopen in kleine groepjes met de andere stal paarden en worden op de wei niet aan de kuddes toegevoegd. Hooi en krachtvoer wordt door ons gegeven, krachtvoer wordt door de klant ingekocht en in bakjes voor ons klaargezet. 

De doelgroep klanten is recreatief, onze klanten willen hun paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier met veel bewegingsvrijheid huisvesten. Daarbij kunnen onze klanten hun paarden in de natuurlijke en zeer rustige, idylische sfeer die er op het landgoed heerst verzorgen en rijden. Er zijn meerdere paden op het eigen terrein waar men met de paarden op adem kan stappen na training of met het paard aan de hand kan wandelen. Daarbij zijn er verdeeld over het terrein meerdere zitjes gecreëerd waar de klanten met een kopje thee of koffie in het zonnetje of juist in de schaduw kunnen zitten terwijl ze hun paard aan de hand kunnen laten grazen. Alles is er op gericht dat onze klanten in een hele relaxte, natuurlijke, rustige sfeer de paardensport kunnen beoefenen. Deze sfeer zien we ook terug bij de kuddes waar de paarden met elkaar spelen en rennen maar ook heel relaxt bij elkaar in het zonnetje liggen te slapen. Wij proberen deze kuddes dan ook zo goed mogelijk af te stemmen qua type paarden.

De Pensionkosten voor Paddock Paradise €435,- Stal €500,-per maand. Mocht U interesse hebben en een keer willen komen kijken op onze stal neemt U gerust contact op met Denise Bijker 06-51070204